Hortus: de laatste 8 woningen nu in de verkoop!

We hebben goed nieuws voor de geïnteresseerden in Hortus: je hebt namelijk de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor één van de laatste 8 woningen in Hortus! Kijk op de kavelkaart om de beschikbare woningen te bekijken. Verder vind je hier informatie over plattegronden, gevels en prijzen.

Na verschillende Hortus bijeenkomsten heeft de eerste kopers groep zijn HortusHuis geconfigureerd. Op dit moment zijn de laatste kopers bezig met het uitwerken van hun woonwensen, waarna zij de contracten gaan tekenen.

Doordat de omgevingsvergunning is aangevraagd, zijn de laatste 8 woningen al verder uitgewerkt. Je hebt dus niet meer de mogelijkheid om te kiezen voor een uitbouw of een opbouw. Wél heb je nog de keuze voor het verplaatsen van (niet dragende) binnenwanden of het verplaatsen van stopcontacten en dergelijke.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?
Stap 1: Meld je aan via de website. Als je je al hebt aangemeld kun je inloggen met de bij jouw bekende gegevens en ga verder bij stap 3.
Stap 2: Als je je voor het eerst aanmeld op de website krijg je een verificatie-mail. Klik op de link in deze mail om je account te activeren.
Stap 3: Je bent nu ingelogd binnen je ‘Hortus account’. Klik op digitaal inschrijfformulier.
Stap 4: Vul alle gegevens in en onderteken het inschrijfformulier digitaal om de inschrijving te voltooien.

Let op! Pas na ondertekening wordt jouw inschrijving meegenomen in de toewijzing.

Nieuwsbrief - laatste nieuws Hortus

5 juli 2016 was het zover: de officiële verkoop van Hortus ging van start. Deze geslaagde avond trok veel mede-opdrachtgevers die enthousiast met de Hortus-brochure onder de arm naar huis gingen. Al voor de zomervakantie lagen de eerste woningontwerpen er, samengesteld op basis van de bouwmodule. De ene koper blijft daarbij binnen de keuzes van de bouwmodule, terwijl anderen met HortusHuis Plus juist naar meer maatwerk zoeken. Nu al zien we een zeer divers beeld ontstaan. Iets waar we heel enthousiast van worden.

Lees meer in de nieuwsbrief over de status van de verkoop, binnentuin en herziening bestemmingsplan.

Overhandiging Hortus Brochure

Tijdens diverse Hortus-bijeenkomsten dachten de mede-opdrachtgevers actief mee over Hortus. Vele wensen en ideeën zijn ingebracht over onder andere: plattegronden, indelingen, kleuren, gevels en de binnentuin. Deze input is meegenomen bij de ontwikkeling van de bouwmodule. Inmiddels is de bouwmodule HortusHuis gereed en presenteren we dit 5 juli 2016 aan de mede-opdrachtgevers.

De bouwmodule HortusHuis biedt wel meer dan 40.000 mogelijke combinaties, om een eigen unieke woning samen te stellen. Mede-opdrachtgevers die niet uitkomen met de bouwmodule kiezen voor HortusHuis Plus. Dat biedt mogelijkheden om naast de bouwmodule je eigen aanvullingen te doen. Indien er na 5 juli mede-opdrachtgevers afvallen en er dus woningen beschikbaar komen, maken we dat kenbaar via deze website.

Achter de schermen bij Hortus

Inmiddels hebben de twee Hortus-meetings voor geïnteresseerden plaatsgevonden. De architect werkt momenteel aan interpreteren en verwerken van alle opgehaalde woonwensen. Dat brengen ze samen in de bouwmodule van het HortusHuis. Het referentiebeeld geeft een eerste indruk een mogelijke gevelband (klik afbeelding voor groot beeld).  

Start verkoop
Vanaf juni start de Verkoopfase van Hortus. Alle potentiële kopers met deelnameovereenkomst hebben de eerste kans over te gaan tot kopen. Indien er (meer) kavels vrijkomen ontvangen de reservekandidaten hierover bericht. Heb je interesse in een Hortus woning maar ben je nog niet geregistreerd als reserve kandidaat? Maak dan snel een account aan en vul het deelnamecertificaat online in. Let op, op basis van de voorkeuren worden de vrijgekomen woningen toegewezen, dus denk goed na over je voorkeur. Bij meerdere kandidaten wordt de toewijzing door middel van loting bepaald.

Meedenken met het HortusHuis en de HortusTuin

Op maandag 7 maart vond de tweede Hortus-meeting plaats. Met een groep van ruim 100 mensen is er een volgende stap gezet in de ontwikkeling van Hortus. Samen met de architecten, ontwikkelaar en tuinarchitect zijn de ideeën voor de verschillende woningen en de binnentuin verder uitgedacht. De komende periode staat in het teken van het verder inzichtelijk maken van vragen als ‘hoeveel zon heb ik op mijn huis’, ‘waar zit ik in het blok’, ‘hoe ziet mijn huis er straks echt uit’. Vanaf eind mei/begin juni 2016 start de verkoop van Hortus. 

  • “We kunnen onze wensen kenbaar maken voor de binnentuin én de woning zelf.” 
  • “We krijgen een beter beeld bij hoe het eruit komt te zien, het gaat meer leven.” 
  • “Het is echt een luxe om een tuin achter je eigen tuin te hebben.

Bekijk de film (door op de afbeelding te klikken) voor meer informatie en de reacties over de tweede meeting.

Eerste meeting: HortusHuis en Bloementuin populair

Tijdens de eerste Hortus-meeting hebben we veel wensen en ideeën opgehaald over de verschillende bouwstijlen en de binnentuin van Hortus. Ruim 300 bezoekers hebben hun voorkeuren aangeven op schetstekeningen en ontwerpen. En zijn vele vragen beantwoord door architecten, ontwikkelaars en makelaars. Bijvoorbeeld over de parkeervoorzieningen, energiezuinigheid of compleetheid van de woningen.

Uit de eerste inventarisatie van reacties blijkt dat:

  • er voornamelijk interesse is in het HortusHuis, waarbij je je huis bouwt aan de hand van de samengestelde ‘bouwdoos’;
  • er onder de geïnteresseerden een redelijke spreiding is van voorkeuren voor de voorgestelde stijlen;
  • naast het HortusHuis ook animo is voor de appartementen;
  • veel bezoekers veel waardering hebben voor het plan.

Bekijk het filmpje (door op de afbeelding te klikken) voor meer reacties en informatie over Hortus.