Bostuin, bloementuin, heuveltuin, thuiskomtuin

Eerste ideeën verkend
 

Tijdens de Hortus bijeenkomsten is er samen met mede-opdrachtgevers en een landschapsarchitect gewerkt aan het hart van Hortus. De eerste ideeën zijn hier verkend. Er is door de meerderheid gekozen voor een praktische onderhoudsarme binnentuin die nu grotendeels vorm is gegeven. Dit is een mix van groene heuvel- en bostuin.

Inzake de verdere afwerking in detail heeft de kopersgroep haar wensen kenbaar gemaakt. Is het een idee om samen een moestuin op te starten? Zijn er stemmen voor een gezamenlijk tuinhuis dat je kunt reserveren voor je eigen tuinfeest? Of een centrale speelheuvel met speeltoestellen die meegroeien?
 

Uitstraling gemeenschappelijke tuin


Midden in het wooncomplex ligt straks een weelderige en kleurrijke tuin met grote, bloeiende bomen. Om even lekker te luieren in het gras of samen op een bankje in de zon. Verscholen in het groen zijn er plekken om elkaar te ontmoeten, om wat rond te hangen, misschien voor een buurtfeestje of gewoon om samen naar de vogels luisteren midden in de stad.

Ook voor kinderen is het een heerlijke plek, afwisselend en robuust. Met volop speelgelegenheid: liggende boomstammen, glooiingen tot circa twee meter hoog, slingerpaden en plekken om je te verstoppen.

Alle bewoners van Hortus zijn mede-eigenaar en kunnen gebruikmaken van de binnentuin.